Cantuccini

Suroviny:
250 g hladké mouky
1 lžička kypřícího prášku
100 g cukru moučka
1 vanilkový cukr
2 vejce
kůra z 1 citrónu
2 lžíce Amaretta
100 g neloupaných mandlí
dle chuti rozinky / sušené višně
voda na potření
Příslušenství:
metla
Postup:
1. Do nádoby vložte metlu.
2. Přidejte 250 g hladké mouky, 1 lžičku kypřícího prášku, 100 g cukru moučka, 1 vanilkový cukr a kůru z 1 citrónu.
3. Šlehejte 1 minutu / rychlost 2.
4. Přidejte 2 vejce a 2 lžíce Amaretta.
5. Šlehejte 2 minuty / rychlost 1.
6. Těsto přendejte na vál a ručně zapracujte 100 g neloupaných mandlí / rozinky / višně.
7. Z hotového těsta tvarujte dva válečky a vložte na plech vyložený pečícím papírem.
8. Potřete válečky vodou a dejte péct na 25 minut / 180 °C.
9. Vyndejte plech s válečky a stáhněte troubu na 130 °C.
10. Ještě teplé válečky šikmo krájejte na 2 cm plátky a rozložte na plech.
11. Vložte do trouby na 20 minut / 130 °C sušit.