Candát s koprovým máslem

Candát s koprovým máslem

4 porce

25 minut
 

ověřený recept

 

        

Suroviny:

4 porce candáta
sůl, pepř

PŘELIV:
3 lžíce másla
1 lžíce hladké mouky
200 ml smetany
hrst čerstvého kopru
1 lžička plnotučné hořčice
1 lžička citrónové šťávy
sůl, pepř

Příslušenství:

sestava pro vaření v páře
míchací hák

Postup:

1. Do nádoby vložte míchací hák.  
2. Přidejte 3 lžíce másla a 1 lžíci hladké mouky.  
3. Restujte 2 minuty / 100 °C / rychlost 2.  
4. Přidejte 200 ml smetany.  
5. Vařte 1 minutu / 100 °C / rychlost 1.   
6. Přidejte hrst čerstvého kopru a 1 lžičku plnotučné hořčice. 
7. Vařte 30 sekund / 100 °C / rychlost 1.  
8. Přidejte lžičku citrónové šťávy, dochuťte solí a pepřem a dejte stranou.  
9. Do nádoby vlijte vodu po rysku vaření v páře.  
10. Nádobu uzavřete sestavou pro vaření v páře a spusťte program vaření v páře.  
11. Po signalizaci vložte osolené a opepřené 4 porce candáta. 
12. Vařte v páře 15 minut a podávejte s připraveným přelivem.