Bylinková polévka s vejcem natvrdo

Bylinková polévka s vejcem natvrdo

4 porce

40 minut

ověřený recept

 

Suroviny:

1 hrst mangoldu  
1 hrst mladých kopřiv  
3 jarní cibulky  
1 hrst pažitky  
1 hrst petrželky  
2 šalotky  
2 stroužky česneku  
700 ml zeleninového vývaru  
4 vejce natvrdo  
50 ml smetany  
sůl, pepř  
olej na restování 

Příslušenství:

Nože

Postup:

1. Do nádoby vložte nože.  
2. Přidejte 2 oloupané šalotky a 2 stroužky česneku. Sekejte 30 sekund / rychlost 5.  
3. Přidejte nasekané 3 jarní cibulky a olej na restování. Restujte 10 minut / 100 °C / rychlost 1.  
4. Přidejte 700 ml zeleninového vývaru a vařte 10 minut / 100 °C / rychlost 1.  
5. Přidejte 1 hrst mangoldu, 1 hrst mladých kopřiv a vařte 5 minut / 100 °C / rychlost 1.  
6. Sekejte 1 minutu / rychlost 4.  
7. Přidejte hrst nasekané petrželky a vařte 3 minuty / 100 °C / rychlost 1.  
8. Přidejte 50 ml smetany a 1 hrst nasekané pažitky. Vařte 1 minutu / 100 °C / rychlost 1.  
9. Dochuťte solí a pepřem. Podávejte s uvařeným vejcem natvrdo.