Bylinková polévka s vejcem natvrdo

Suroviny:
1 hrst mangoldu
1 hrst mladých kopřiv
3 jarní cibulky
1 hrst pažitky
1 hrst petrželky
2 šalotky
2 stroužky česneku
700 ml zeleninového vývaru
4 vejce natvrdo
50 ml smetany
sůl, pepř
olej na restování
Příslušenství:
Nože
Postup:
1. Do nádoby vložte nože.
2. Přidejte 2 oloupané šalotky a 2 stroužky česneku. Sekejte 30 sekund / rychlost 5.
3. Přidejte nasekané 3 jarní cibulky a olej na restování. Restujte 10 minut / 100 °C / rychlost 1.
4. Přidejte 700 ml zeleninového vývaru a vařte 10 minut / 100 °C / rychlost 1.
5. Přidejte 1 hrst mangoldu, 1 hrst mladých kopřiv a vařte 5 minut / 100 °C / rychlost 1.
6. Sekejte 1 minutu / rychlost 4.
7. Přidejte hrst nasekané petrželky a vařte 3 minuty / 100 °C / rychlost 1.
8. Přidejte 50 ml smetany a 1 hrst nasekané pažitky. Vařte 1 minutu / 100 °C / rychlost 1.
9. Dochuťte solí a pepřem. Podávejte s uvařeným vejcem natvrdo.