Bylinková panenka v páře s pepřovou omáčkou

Panenka v páře
Suroviny:
500 g panenky
2 lžíce italských bylinek
2 lžíce olivového oleje
sůl, pepře
Příslušenství:
nástavec pro vaření v páře
Postup:
1. Panenku obalte v olivovém oleji, koření a bylinkách.
2. Do mixovací nádoby vložte 1 litr vody.
3. Zavřete nástavcem pro vaření v páře a spusťte program.
4. Po signalizaci vložte maso.
5. Vařte 30 min / 100 °C.
Pepřová omáčka
Suroviny:
50 g másla
2 lžíce hladké mouky
200 ml hovězího vývaru
150–200 ml smetany
2 lžičky nakládaného pepře
špetka muškátového květu
sůl
Příslušenství:
míchací hák
Postup:
1. Do mixovací nádoby vložte míchací nástavec.
2. Přidejte máslo a vařte 2 minuty / 100 °C / rychlost 1.
3. Přidejte mouku a vařte 5 minut / 100 °C / rychlost 2.
4. Přilívejte vývar a následně smetanu.
5. Vařte 5 minut/100 °C/rychlost 2.
6. Dochuťte pepřem, muškátovým květem a solí.
7. Naposledy povařte 1–2 minuty / 100 °C/ rychlost 1.