Bulgurové rizoto

Bulgurové rizoto

4 porce

50 minut

ověřený recept

 

Suroviny:

500 ml zeleninového vývaru 
200 g bulguru 
200 g žampionů 
1 cibule 
100 ml vody 
3 lžíce přepuštěného másla (ghí) 
1 malá plechovka hrášku 
sůl, pepř

Příslušenství:

míchací hák
nože 

Postup:

1. Do nádoby vložte nože. 
2. Přidejte 1 oloupanou a přepůlenou cibuli. 
3. Sekejte 10 sekund / rychlost 6. 
4. Vyjměte nože a vložte míchací hák. 
5. Přidejte 3 lžíce přepuštěného másla (ghí). 
6. Restujte 8 minut / 90 °C / rychlost 1. 
7. Přidejte 200 g bulguru, 500 ml zeleninového vývaru a 100 ml vody. 
8. Vařte 25 minut / 90 °C / rychlost 1. 
9. Přidejte 200 g žampionů a scezený hrášek z malé plechovky. 
10. Vařte 5 minut / 80 °C/ rychlost 1 a poté dochuťte solí a pepřem.