Bujabéza

Bujabéza

4 porce

70 minut

ověřený recept

 

Suroviny:

600 g mořských ryb a plodů
50 ml olivového oleje
1 pórek
1 menší fenykl
3 spařená a oloupaná rajčata
1 bobkový list
1 snítka tymiánu 
1 snítka bazalky
600 ml rybího vývaru
sůl, pepř

Příslušenství:

varný košík 
míchací hák

Postup:

1. Do nádoby vložte míchací hák.  
2. Přidejte 1 pórek na kolečka, 1 menší fenykl a 3 spařená a oloupaná rajčata na kostičky.  
3. Dále přidejte 1 bobkový list, 1 snítku tymiánu, 1 snítku bazalky a 50 ml olivového oleje.  
4. Restujte 15 minut / 100 °C / rychlost 1.  
5. Přidejte 600 ml rybího vývaru, sůl a pepř.  
6. Vařte 15 minut / 100 °C / rychlost 1.  
7. Do varného košíku vložte 600 g mořských ryb a plodů.  
8. Vařte 15 minut / 100 °C / rychlost 1.  
9. Hotovou rybu a mořské plody vložte do talířů a zalijte polévkou.