Buchtičky s krémem

Buchtičky s krémem

4 porce

155 minut

ověřený recept

 

Suroviny:

TĚSTO:
100 g hladké mouky
100 g polohrubé mouky
45 g rozpuštěného másla
35 g moučkového cukru
1 vejce
100 ml plnotučného mléka
15 g droždí
špetka kůry z citrónu

KRÉM:
1 vanilkový pudink
600 ml plnotučného mléka
1 lžíce rumu
2 lžíce moučkového cukru

NA POTŘENÍ:
60 g rozpuštěného másla na potření

Příslušenství:

Míchací hák

Postup:

1. Do nádoby vložte metlu. 
2. Přidejte 100 ml plnotučného mléka, 15 g droždí a 35 g moučkového cukru. 
3. Šlehejte 15 minut / 45 °C / rychlost 1. 
4. Přidejte 1 vejce, 45 g rozpuštěného másla, 100 g hladké mouky, 100 g polohrubé mouky a špetku citrónové kůry. 
5. Šlehejte 30 sekund / rychlost 2. 
6. Těsto přendejte na pracovní plochu a dopracujte ručně. 
7. Těsto přikryjte a nechte kynout cca 1 hodinu, než těsto zdvojnásobí objem. 
8. Z vykynutého těsta tvarujte malé buchtičky a vložte do vymazaného pekáče. 
9. Každou buchtičku důkladně potřete máslem ze všech stran. 
10. Pečte 30 minut / 180 °C. 
11. Připravte si krém. Do nádoby vložte metlu. 
12. Přidejte 600 ml plnotučného mléka s 1 balením rozmíchaného vanilkového pudinku. 
13. Vařte 5 minut / 100 °C / rychlost 2. 
14. Přidejte 2 lžíce moučkového cukru a 1 lžíci rumu. 
15. Promíchejte 30 sekund / rychlost 1. 
16. Hotovým krémem polijte upečené buchtičky.