Buchtičky s krémem

Suroviny:
TĚSTO:
100 g hladké mouky
100 g polohrubé mouky
45 g rozpuštěného másla
35 g moučkového cukru
1 vejce
100 ml plnotučného mléka
15 g droždí
špetka kůry z citrónu
KRÉM:
1 vanilkový pudink
600 ml plnotučného mléka
1 lžíce rumu
2 lžíce moučkového cukru
NA POTŘENÍ:
60 g rozpuštěného másla na potření
Příslušenství:
Míchací hák
Postup:
1. Do nádoby vložte metlu.
2. Přidejte 100 ml plnotučného mléka, 15 g droždí a 35 g moučkového cukru.
3. Šlehejte 15 minut / 45 °C / rychlost 1.
4. Přidejte 1 vejce, 45 g rozpuštěného másla, 100 g hladké mouky, 100 g polohrubé mouky a špetku citrónové kůry.
5. Šlehejte 30 sekund / rychlost 2.
6. Těsto přendejte na pracovní plochu a dopracujte ručně.
7. Těsto přikryjte a nechte kynout cca 1 hodinu, než těsto zdvojnásobí objem.
8. Z vykynutého těsta tvarujte malé buchtičky a vložte do vymazaného pekáče.
9. Každou buchtičku důkladně potřete máslem ze všech stran.
10. Pečte 30 minut / 180 °C.
11. Připravte si krém. Do nádoby vložte metlu.
12. Přidejte 600 ml plnotučného mléka s 1 balením rozmíchaného vanilkového pudinku.
13. Vařte 5 minut / 100 °C / rychlost 2.
14. Přidejte 2 lžíce moučkového cukru a 1 lžíci rumu.
15. Promíchejte 30 sekund / rychlost 1.
16. Hotovým krémem polijte upečené buchtičky.