Brownies z bílé čokolády

Brownies z bílé čokolády

1 menší plech

45 minut

ověřený recept

 

Suroviny:

150 g bílé čokolády
100 g másla
50 g cukru
2 vejce
190 g hladké mouky
1 lžička jedlé sody
špetka soli
100 g peciček bílé čokolády (část lze nahradit ovocem nebo plátky mandlí)

Příslušenství:

metla

Postup:

1. Ve vodní lázni rozpusťte 150 g bílé čokolády a 100 g másla. Nepřehřejte čokoládu.
2. Po rozpuštění dejte stranou a vmíchejte 50 g cukru.
3. Do nádoby vložte metlu.
4. Přidejte 190 g hladké mouky, 1 lžičku jedlé sody a špetku soli.
5. Vychladlou směs vlijte do nádoby a přidejte 2 rozšlehaná vejce.
6. Šlehejte 30 sekund / rychlost 2.
7. Přidejte 100 g peciček bílé čokolády (lze nahradit ovocem nebo plátky mandlí) a šlehejte 15 sekund / rychlost 1.
8. Těsto rozetřete do malého plechu vyloženého pečícím papírem.
9. Pečte 15-20 minut / 160 °C. Než budete krájet, nechte zcela vychladnout.