Bramborové krokety

Suroviny:
400 g brambor (typ C)
60 g polohrubé mouky
10 g škrobu
3 žloutky
sůl, pepř
olej na smažení
TROJOBAL:
300 g hladké mouky
2 vejce
strouhanka
Příslušenství:
sestava na strouhání
nože
Postup:
1. Uvařte 400 g oloupaných brambor do měkka.
2. Brambory nechte vychladnout.
3. Do nádoby vložte sestavu pro strouhání.
4. Brambory strouhejte na jemném struhadle rychlostí 3.
5. Do nádoby vložte nože.
6. Přidejte 60 g polohrubé mouky, 10 g škrobu, 3 žloutky a sůl a pepř.
7. Sekejte 30 sekund / rychlost 3.
8. Těsto vypracujte v rukou a tvarujte kuličky.
9. Kuličky obalujte v trojobalu a smažte na oleji do zlatova.