Bramborové krokety

Bramborové krokety

12-14 kroket

30 minut
 

ověřený recept

 

        

Suroviny:

400 g brambor (typ C)
60 g polohrubé mouky
10 g škrobu
3 žloutky
sůl, pepř
olej na smažení

TROJOBAL:
300 g hladké mouky
2 vejce

strouhanka

Příslušenství:

sestava na strouhání
nože

Postup:

1. Uvařte 400 g oloupaných brambor do měkka.  
2. Brambory nechte vychladnout.  
3. Do nádoby vložte sestavu pro strouhání.  
4. Brambory strouhejte na jemném struhadle rychlostí 3.  
5. Do nádoby vložte nože.  
6. Přidejte 60 g polohrubé mouky, 10 g škrobu, 3 žloutky a sůl a pepř. 
7. Sekejte 30 sekund / rychlost 3.  
8. Těsto vypracujte v rukou a tvarujte kuličky.  
9. Kuličky obalujte v trojobalu a smažte na oleji do zlatova.