Bramborová kaše vařená v mléce

Bramborová kaše vařená v mléce

4 porce

45 minut

ověřený recept

 

Suroviny:

700 g oloupaných brambor typu C  
250 g plnotučného mléka  
20 g másla  
1 lžička soli

Příslušenství:

míchací hák
nože

Postup:

1. Do nádoby vložte míchací hák.  
2. Přidejte brambory nakrájené na drobné kousky 2*2 cm.  
3. Přidejte 20 g másla, 250 g plnotučného mléka a 1 lžičku soli.  
4. Nejdříve vařte 15 minut / 100 °C/ rychlost 1.  
5. Poté opět vařte 15–20 minut / 100 °C/ rychlost 2 do změknutí brambor. 
6. Vyjměte míchací hák a vložte nože.  
7. Sekejte 1 minutu / rychlost 5.