Boršč

Boršč

4 porce

45 minut

ověřený recept

 

Suroviny:

3–5 snítek petržele, lístky
200 g rajčat, na poloviny
100 g cibule, na poloviny
100 g mrkve, na kusy
200 g červené řepy, na kusy
40  g oleje
150 g brambor, na kousky
100 g červené papriky, na kousky
200 g bílého zelí, na proužky
1000 g vody
1 čajová lžička soli
1/2 čajové lžičky mletého černého pepře

Příslušenství:

sekací nože
stěrka

Postup:

1. Do mixovací nádoby vložte petrželku a sekejte 3 sek./rychlost 7.
2. Přidejte rajčata a sekejte 10 sek./rychlost 4, přendejte do misky a odložte stranou.
3. Do mixovací nádoby vložte cibuli a mrkev a sekejte 5 sek./rychlost 5.
4. Přidejte červenou řepu a olej, restujte 5 min./100 °C /rychlost 1.
5. Přidejte brambory, červenou papriku, bílé zelí a vodu, sůl, pepř a vařte 17 min./100 °C/rychlost 1.
6. Přidejte nasekaná rajčata s petrželkou, sůl a pepř a vařte 5 min./100 °C/rychlost 1. 
7. Polévku nechejte 10 minut odpočinout.     

ETA TIP: Při servírování můžeme použít zakysanou smetanu.