Boloňská omáčka

Suroviny:
500 g mletého masa mix
200 ml suchého červeného vína
3 mrkve
2 petržele
1 cibule
400 g drcených rajčat
300 ml vývaru
1 malý rajský protlak
1 bobkový list
3 kuličky nového koření
5 kuliček pepře
cukr dle chuti
snítka tymiánu
sůl, pepř
Příslušenství:
nástavec na strouhání
míchací hák
nože
Postup:
1. Do nádoby vložte nástavec na strouhání.
2. Strouhejte na rychlost 5 očistěnou kořenovou zeleninu a dejte stranou.
3. Do nádoby vložte nože.
4. Vložte přepůlenou a oloupanou cibuli.
5. Sekejte 10 sekund / rychlost 6.
6. Vyjměte nože a vložte míchací hák.
7. Přidejte olivový olej.
8. Smažte 10 minut / rychlost 1.
9. Přidejte mleté maso a smažte 8 minut / 100 °C / rychlost 1.
10. Přidejte 200 ml vína.
11. Vařte 10 minu t/ 100 °C / rychlost 1.
12. Přidejte kořenovou zeleninu, protlak a plechovku rajčat. Přidejte koření a 300 ml vývaru.
13. Vařte 40 minut / rychlost 1.
14. Dochuťte solí a pepřem. .