Boloňská omáčka

Boloňská omáčka

4 porce

80 minut

ověřený recept

 

Suroviny:

500 g mletého masa mix 
200 ml suchého červeného vína 
3 mrkve 
2 petržele 
1 cibule 
400 g drcených rajčat 
300 ml vývaru 
1 malý rajský protlak 
1 bobkový list 
3 kuličky nového koření 
5 kuliček pepře 
cukr dle chuti 
snítka tymiánu 
sůl, pepř

Příslušenství:

nástavec na strouhání
míchací hák
nože

Postup:

1. Do nádoby vložte nástavec na strouhání.  
2. Strouhejte na rychlost 5 očistěnou kořenovou zeleninu a dejte stranou.  
3. Do nádoby vložte nože. 
4. Vložte přepůlenou a oloupanou cibuli. 
5. Sekejte 10 sekund / rychlost 6. 
6. Vyjměte nože a vložte míchací hák. 
7. Přidejte olivový olej. 
8. Smažte 10 minut / rychlost 1. 
9. Přidejte mleté maso a smažte 8 minut / 100 °C / rychlost 1. 
10. Přidejte 200 ml vína. 
11. Vařte 10 minu t/ 100 °C / rychlost 1. 
12. Přidejte kořenovou zeleninu, protlak a plechovku rajčat. Přidejte koření a 300 ml vývaru. 
13. Vařte 40 minut / rychlost 1. 
14. Dochuťte solí a pepřem. .