Bezmasá sekaná

Bezmasá sekaná

3 šišky

50 minut

ověřený recept

 

Suroviny:

200 g pohanky
600 ml vody
1 hrst namočených hub
130 g kysaného zelí
1/2 lžíce dijonské hořčice
2 lžíce pesta z medvědího česneku / 2 stroužky česneku
1 cibule
4 lžíce olivového oleje

Příslušenství:

míchací hák
nože

Postup:

1. Do nádoby vložte míchací hák.
2. Přidejte 200 g proprané pohanky a zalijte 600 ml vody.
3. Vařte 13 minut/ 100 °C / rychlost 1, sceďte a dejte stranou.
4. Vyjměte míchací hák a vložte nože.
5. Přidejte 1 oloupanou a přepůlenou cibuli, hrst scezených hub, 130 g kysaného zelí, 1/2 lžíce dijonské hořčice a 2 lžíce pesta z medvědího česneku / 2 stroužky česneku.
6. Sekejte 40 sekund / rychlost 5.
7. Přidejte uvařenou pohanku a 3-4 lžíce olivového oleje.
8. Sekejte 30 sekund / rychlost 6.
9. Vytvarujte šišky sekané a dejte do pekáče.
10. Pečte 20-30 minut / 170 °C.
11. Podávejte ideálně s bramborovou kaší a kysaným zelím.