Bezlepkový bramborák plněný kuřecí směsí

Bezlepkový bramborák plněný kuřecí směsí

4 porce

110 minut

ověřený recept

 

Suroviny:

MASOVÁ SMĚS:   
500 g kuřecích prs   
1 l vody  
1 větší cibule  
2 bílé papriky  
3 lžíce oleje  
2 lžíce majonézy  
1 lžíce kari  
2 lžíce červené papriky  
trocha chilli  
trocha worcesteru  
200 ml vývaru  
sůl, pepř  
1 sklenice Kunovjanky  
  
TĚSTO NA BRAMBORÁKY:  
1 kg brambor  
2 vejce  
2 lžíce sušené majoránky  
8 stroužků česneku  
100 ml mléka  
150-200 g bezlepkové mouky  
sůl, pepř  
olej na smažení

Příslušenství:

míchací hák
metla  
parní koš
nože
nástavec na strouhání

Postup:

1. Do nádoby vlijte 1 l vody.  
2. Uzavřete nádobu parním košem.  
3. Zpusťte program vaření v páře.  
4. Po signalizaci vložte 500 g kuřecího masa ochuceného solí a pepřem.  
5. Vařte 15-20 minut dle velikosti masa.  
6. Odejměte parní koš a do nádoby vložte nože.  
7. Přidejte 1 větší oloupanou a přepůlenou cibuli.  
8. Sekejte 10 sekund / rychlost 6.  
9. Vyjměte nože a vložte míchací hák.  
10. Přidejte 3 lžíce oleje a restujte 6 minut / 100 °C / rychlost 1.  
11. Přidejte koření: 1 lžíce kari, 2 lžíce červené papriky, trocha chilli, trocha worcesteru; 2 lžíce majonézy a 200 ml vývaru.  
12. Vařte 10 minut / 90 °C / rychlost 1.  
13. Sceďte 1 sklenici Kunovjanky a přidejte do nádoby.  
14. Přidejte 2 bílé pokrájené papriky a vařte 5-10 minut / 100 °C / rychlost 1.  
15. Přidejte pokrájené maso z páry a vařte 2 minuty / 100 °C / rychlost 1.  
16. Dochuťte a dejte stranou.  
17. Do nádoby vložte nástavec na strouhání.  
18. Oloupejte 1 kg brambor a brambory poté nastrouhejte rychlostí 5.  
19. Z brambor vymačkejte přebytečnou vodu.  
20. Do nádoby vložte metlu.  
21. Přidejte zbylé ingredience pro těsto: 2 vejce, 2 lžíce sušené majoránky, 8 prolisovaných stroužků česneku, 100 ml mléka, 150-200 g bezlepkové mouky, sůl a pepř dle chuti.  
22. Šlehejte 8 minut / rychlost 1.  
23. Těsto postupně lijte na rozpálenou pánev s olejem a smažte z obou stran do zlatova.  
24. Hotové bramboráky plňte masovou směsí.