Bezlepkový bramborák plněný kuřecí směsí
.jpg)
Suroviny:
MASOVÁ SMĚS:
500 g kuřecích prs
1 l vody
1 větší cibule
2 bílé papriky
3 lžíce oleje
2 lžíce majonézy
1 lžíce kari
2 lžíce červené papriky
trocha chilli
trocha worcesteru
200 ml vývaru
sůl, pepř
1 sklenice Kunovjanky
TĚSTO NA BRAMBORÁKY:
1 kg brambor
2 vejce
2 lžíce sušené majoránky
8 stroužků česneku
100 ml mléka
150-200 g bezlepkové mouky
sůl, pepř
olej na smažení
Příslušenství:
míchací hák
metla
parní koš
nože
nástavec na strouhání
Postup:
1. Do nádoby vlijte 1 l vody.
2. Uzavřete nádobu parním košem.
3. Zpusťte program vaření v páře.
4. Po signalizaci vložte 500 g kuřecího masa ochuceného solí a pepřem.
5. Vařte 15-20 minut dle velikosti masa.
6. Odejměte parní koš a do nádoby vložte nože.
7. Přidejte 1 větší oloupanou a přepůlenou cibuli.
8. Sekejte 10 sekund / rychlost 6.
9. Vyjměte nože a vložte míchací hák.
10. Přidejte 3 lžíce oleje a restujte 6 minut / 100 °C / rychlost 1.
11. Přidejte koření: 1 lžíce kari, 2 lžíce červené papriky, trocha chilli, trocha worcesteru; 2 lžíce majonézy a 200 ml vývaru.
12. Vařte 10 minut / 90 °C / rychlost 1.
13. Sceďte 1 sklenici Kunovjanky a přidejte do nádoby.
14. Přidejte 2 bílé pokrájené papriky a vařte 5-10 minut / 100 °C / rychlost 1.
15. Přidejte pokrájené maso z páry a vařte 2 minuty / 100 °C / rychlost 1.
16. Dochuťte a dejte stranou.
17. Do nádoby vložte nástavec na strouhání.
18. Oloupejte 1 kg brambor a brambory poté nastrouhejte rychlostí 5.
19. Z brambor vymačkejte přebytečnou vodu.
20. Do nádoby vložte metlu.
21. Přidejte zbylé ingredience pro těsto: 2 vejce, 2 lžíce sušené majoránky, 8 prolisovaných stroužků česneku, 100 ml mléka, 150-200 g bezlepkové mouky, sůl a pepř dle chuti.
22. Šlehejte 8 minut / rychlost 1.
23. Těsto postupně lijte na rozpálenou pánev s olejem a smažte z obou stran do zlatova.
24. Hotové bramboráky plňte masovou směsí.