Bezlepkové míša řezy

Bezlepkové míša řezy

1 plech

70 minut

ověřený recept

 

Suroviny:

TĚSTO: 
6 vajec 
6 lžic moučkového cukru 
2 lžíce oleje 
6 lžic pohankové mouky 
3 lžíce kakaa 
špetka prášku do pečiva 
 
KRÉM: 
250 g povoleného másla 
200 g moučkového cukru 
2 balení tvarohu 
trochu mléka 
 
POLEVA: 
70 g másla 
100 g čokolády na vaření 
5 lžic horké vody 

Příslušenství:

metla

Postup:

1. Do nádoby vložte metlu.  
2. Přidejte 6 bílků a šlehejte 6 minut / rychlost 6.  
3. Poté dejte stranou.  
4. Do čisté nádoby vložte metlu.  
5. Přidejte 6 žloutků a 6 lžic moučkového cukru.  
6. Šlehejte 5 minut / rychlost 5.  
7. Přidejte 2 lžíce oleje.  
8. Šlehejte 1 minutu / rychlost 4.  
9. Přidejte 6 lžic pohankové mouky, špetku prášku do pečiva a 3 lžíce kakaa.  
10. Šlehejte 1 minutu / rychlost 4.  
11. Ručně vmíchejte sníh a vlijte těsto na vymazaný a vysypaný plech.  
12. Pečte 15–20 minut / 180 °C.  
13. Připravte si krém.  
14. Do nádoby vložte metlu.  
15. Přidejte 250 g povoleného másla, 200 g moučkového cukru, 2 balení tvarohu a trochu mléka.  
16. Šlehejte 5 minut / rychlost 4.  
17. Hotový krém namažte na vychladlý korpus.  
18. Připravte si polevu.  
19. Rozpusťte 100 g čokolády se 70 g másla a postupně přidávejte 5 lžic horké vody.  
20. Když čokoláda ztmavne a začne lehce tuhnout, nalijte čokoládu na vychlazenou tvarohovou vrstvu a opatrně rozetřete do stran.  
21. Nechte vychladit.