Batátové placičky s bylinkovým dipem

Batátové placičky s bylinkovým dipem

4 porce

35 minut

ověřený recept

 

Suroviny:

TĚSTO:  
300 g batátů  
2 žloutky  
2 stroužky česneku  
40 g hladké mouky  
sůl  
   
DIP:  
100 g zakysané smetany  
2 lžíce pažitky  
2 lžíce majonézy  
1 lžíce citrónové šťávy  
1 stroužek česneku

Příslušenství:

nástavec na strouhání
metla
nože

Postup:

1. Do nádoby vložte nástavec na strouhání.  
2. Nastrouhejte na jemném struhadle oloupané batáty rychlostí 5.  
3. Vyjměte nástavec na strouhání a vložte metlu.  
4. Přidejte oloupané a prolisované 2 stroužky česneku.  
5. Přidejte 2 žloutky, 40 g hladké mouky a sůl.  
6. Šlehejte 2 minuty / rychlost 2.  
7. Těsto nechte 10 minut odpočinout.  
8. Na plech vyložený pečícím papírem vytvarujte pomocí lžíce z těsta placičky.  
9. Pečte na 160 °C / 20 min.  
10. Připravte si dip.  
11. Do nádoby vložte nože.  
11. Přidejte 100 g zakysané smetany, 2 lžíce nasekané pažitky, 2 lžíce majonézy, 1 lžíci citronové šťávy a oloupaný stroužek česneku.  
12. Sekejte 2 minuty / rychlost 6.  
13. Podávejte spolu s upečenými placičkami.