Batátové placičky s bylinkovým dipem

Suroviny:
TĚSTO:
300 g batátů
2 žloutky
2 stroužky česneku
40 g hladké mouky
sůl
DIP:
100 g zakysané smetany
2 lžíce pažitky
2 lžíce majonézy
1 lžíce citrónové šťávy
1 stroužek česneku
Příslušenství:
nástavec na strouhání
metla
nože
Postup:
1. Do nádoby vložte nástavec na strouhání.
2. Nastrouhejte na jemném struhadle oloupané batáty rychlostí 5.
3. Vyjměte nástavec na strouhání a vložte metlu.
4. Přidejte oloupané a prolisované 2 stroužky česneku.
5. Přidejte 2 žloutky, 40 g hladké mouky a sůl.
6. Šlehejte 2 minuty / rychlost 2.
7. Těsto nechte 10 minut odpočinout.
8. Na plech vyložený pečícím papírem vytvarujte pomocí lžíce z těsta placičky.
9. Pečte na 160 °C / 20 min.
10. Připravte si dip.
11. Do nádoby vložte nože.
11. Přidejte 100 g zakysané smetany, 2 lžíce nasekané pažitky, 2 lžíce majonézy, 1 lžíci citronové šťávy a oloupaný stroužek česneku.
12. Sekejte 2 minuty / rychlost 6.
13. Podávejte spolu s upečenými placičkami.