Balkánská polévka

Balkánská polévka

4 porce

45 minut

ověřený recept

 

Suroviny:

1 cibule  
1 střední česnek  
3 lžíce olivového oleje 
1 čerstvá chilli paprička 
750 ml hovězího vývaru 
4 listy ledového salátu 
8 ředkviček 
1 červená paprika 
2 rajčata 
100 g balkánského sýru 
sůl, pepř 

Příslušenství:

míchací hák
nože
stěrka 

Postup:

1. Do nádoby vložte nože. 
2. Vložte 1 oloupanou a přepůlenou cibuli. 
3. Přidejte 1 kus čerstvé chilli papričky a vyloupané stroužky středně velké palice česneku. 
4. Sekejte 20 sekund / rychlost 6. 
5. Po 10 sekundách stáhněte stěrkou ke středu. 
6. Přidejte 3 lžíce olivového oleje. 
7. Vyjměte nože a vložte míchací hák. 
8. Restujte 6 minut / 100 °C / rychlost 1. 
9. Přidejte 750 ml hovězího vývaru. 
10. Vařte 15 minut / 100 °C / rychlost 1. 
11. Přidejte 1 červenou papriku nakrájenou na proužky, 8 ředkviček na plátky a 2 rajčata na kostičky. 
12. Vařte 2 minuty / 100 °C / rychlost 1. 
13. Do talířů vložte 4 natrhané listy ledového salátu a 100 g balkánského sýru. 
14. Zalijte teplou polévkou.