Grilované krevety

Grilované krevety

4 porce

25 minut

 

Grilovací sezona je konečně v plném proudu a vy si tak můžete vychutnávat dlouhé letní večery i s chutným jídlem. Místo oblíbené krkovičky tentokrát vyzkoušejte netradiční grilované krevety, kterými jistě zaujmete všechny strávníky. Díky medu budou krevety příjemně sladké a limetka jim dodá tu správnou štiplavost. Užijte si kousek středomoří i u vás doma a buďte hvězdou zahradní párty!

 

Suroviny:

500 g loupaných, očištěných krevet bez ocasu
1 cuketa
2 lžíce medu
2 lžíce čerstvé limetkové šťávy

kůra z půlky limetky
2 stroužky česneku
sůl, čerstvě mletý pepř dle chuti
¼ lžičky kajenského pepře
1 čerstvá chilli paprička, drobně nasekaná
hrst nasekaného čerstvého koriandru;
1 čerstvá chilli paprička, drobně nasekaná

Postup:

1. Pokud používáte dřevěné špejle, nejprve je namočte předem do vody, aby se nepálily. 

2. V míse smíchejte med, limetkovou šťávu, kůru (jen její zelenou část, bílá je hořká), česnek, kajenský pepř, chilli a dle chuti osolte. Dobře promíchejte, přidejte krevety a opět promíchejte, aby všechny krevety nasály omáčku. Nechte odležet 10-15 minut.

3. Z cukety vytvořte škrabkou na zeleninu tenké plátky.

4. Rozpalte Sorento s grilovacími plotnami. Krevety navlékněte střídavě s plátky cukety složenými jako harmonika na připravené špejle, potřete z každé strany rozpuštěným máslem, vložte do sendvičovače a grilujte cca 5 minut.

5. Servírujte osolené a opepřené čerstvým pepřem, posypané nasekaným koriandrem. 

ETA TIP: Krevety můžete doplnit zeleninovou přílohou či dipem dle vlastní fantazie.