Základní jogurtová zmrzlina

Základní jogurtová zmrzlina

 

4 porce

 

15 minut + mražení

Spolehlivý recept na hedvábně jemnou zmrzlinu, kterou si můžete ochutit podle libosti. Nadýchané konzistence docílíte rovnoměrným vyšleháním směsi v robotu a jejím vychlazením ve formičkách na nanuky nebo muffiny. Každý tak dostane svoji porci blaha.

Suroviny:

 

200 ml smetany ke šlehání

500 g plnotučného bílého jogurtu

3 lžíce medu

 

ETA Gratus

Formičky na nanuky či muffiny

Postup:

1. Smetanu vyšlehejte na šlehačku. Zašlehejte jogurt a med, až směs získá hladkou krémovou konzistenci.

 

2. Rozdělte ji do formiček na nanuky nebo muffiny a vložte alespoň na 6 hodin do mrazáku.

Možné kombinace: 

Pomerančová s tymiánem

2 biopomeranče

2 snítky tymiánu

 

Pomeranče omyjte, kůru nastrouhejte najemno, šťávu vymačkejte. Tymián podrťte a promíchejte s pomerančovou šťávou. Šťávu a kůru vmíchejte do základní směsi.

 

Jahodová s bazalkou

100 g jahod

1 hrst bazalky

1 lžíce mleté skořice

 

Jahody odstopkujte, zlehka omyjte a nakrájejte na malé kousky. Bazalku podrťte v hmoždíři, promíchejte se skořicí a nasekanými jahodami a vmíchejte do základní směsi.

 

Slaný arašíd

100 g solených arašídů

2 snítky koriandru

 

Arašídy rozemelte najemno, koriandr nasekejte nadrobno a promíchejte se základní směsi.

 

Rebarborová s mátou

200 g rebarbory

2 lžíce třtinového cukru

100 ml vody

1 hrst mátových lístků

 

Rebarboru oloupejte, nakrájejte na kostičky, povařte s cukrem a vodou doměkka a nechte zchladnout. Lístky máty nasekejte nadrobno, promíchejte s rebarborou a vmíchejte do základní směsi.