Trhanec
Císařský trhanec asi většina z vás zná především jako “kaiserschmarrn” z alpských hospůdek. Připravte si doma jeho odlehčenou verzi plnou bílkovin, kterou se můžete rozmazlit místo klasických lívanců. Recept připravila food bloggerka Adéla Zátková z profilu Pečeníčko.
Suroviny:
1 větší vejce (žloutek a bílek zvlášť)
150 g tvarohu ve vaničce
50 g celozrnné mouky (např.: ječné)
10 g čekankového sirupu
ovoce, marmeláda nebo jablečné pyré na dozdobení
Postup:
1. Žloutek, tvaroh, mouku a sirup smíchejte.
2. Bílek vyšlehejte do pěny a jemně vmíchejte do zbytku těsta.
3. Směs vlijte na pánev a opékejte. Až se začnou po okraji tvořit bublinky, otočte, chvíli opékejte a natrhejte na kousky.
4. Servírujte s ovocem, marmeládou nebo s jablečným pyré (podle tradičního rakouského receptu).