Pozdně-letní crumble

Crumble je jedním z nejjednodušších pečených dezertů na přípravu, na chuti mu to ale rozhodně neubírá. Spojení sladkokyselé chuti ovocné vrstvy s křupavou drobenkou je jednoduše nebe v puse. Verzi s ostružinami a švestkami připravila soutěžící ve Food blogu roku 2021 Adéla Zátková, kterou najdete na Instagramu pod účtem @peceni_cko.
Suroviny:
500 g ostružin
350 g vypeckovaných švestek
30 ml rumu
20 g moučkového cukru
25 g bramborového škrobu
120 g ovesných vloček
120 g hrubé mouky
70 g cukru krupice
60 g polotučného tvarohu
75 g rozpuštěného másla
Postup:
OVOCNÁ VRSTVA
1. Švestky nakrájejte na osminky.
2. Ostružiny, nakrájené švestky, rum, moučkový cukr a bramborový škrob spolu důkladně promíchejte a rozprostřete do zapékací mísy.
DROBENKA
1. Na drobenku smíchejte sypké suroviny, přidejte tvaroh a rozpuštěné máslo.
2. Rukama nebo mixérem promíchejte na konzistenci drobenky a zasypejte jí ovoce. Pečte na 180 °C cca 40 minut.
.