Nadýchaná celozrnná bublanina

Nadýchaná celozrnná bublanina

1 buchta

40 minut

Známá klasika, kterou snad každému připravovala jeho babička při nedělním odpoledne. Co takhle ale vyzkoušet zdravější formu této pochoutky? Majda z profilu Hungry Panda pro vás připravila recept na celozrnnou bublaninu. 

Suroviny:

400 g celozrnné pšeničné mouky
4 vejce pokojové teploty
150 g oleje
150 ml mléka
1 balení kypřícího prášku
130 g třtinového cukru
Ovoce (můžete použít čerstvé dle sezony nebo mražené)

Postup:

1. Oddělte bílky od žloutků. Bílky vyšlehejte do pevného sněhu.
2. Postupně a opatrně začněte vmíchávat zbytek ingrediencí, tedy žloutky, třtinový cukr, olej, mléko, a nakonec celozrnnou pšeničnou mouku a kypřící prášek.
3. Těsto rovnoměrně přelijte do pečícím papírem vyložené formy na pečení.
4. Ozdobte ovocem.
5. Pečte na 180 stupňů cca 25 min.
6. Nechte vychladnout a servírujte.