Kuřecí stehna pečená se zeleninou

Kuřecí stehna pečená se zeleninou

2 porce

60 minut
 

Rychlá obědová klasika, která snad nikdy nezklame. Vyzkoušejte kuřecí stehna pečená se zeleninou podle blogerky Martiny Lancingerové. Ideálně si připravte více porcí a nachystejte si krabičky do práce. 

Suroviny:

½ lilku
Sůl
4 horní kuřecí stehna 
Olivový olej
½ středně velké cukety
2 rajčata
Hrst zelených fazolek
1 červená cibule
3 stroužky česneku
Čerstvě mletý pepř
1/2 lžičky mletého římského kmínu
Pár snítek tymiánu
Pár snítek rozmarýnu
3 bobkové listy (ideálně čerstvé)

Postup:

1. Lilek nakrájejte na čtvrtkolečka silná asi 1 cm. Promíchejte s větší špetkou soli a nechte 20 minut vypotit. 
2. Než se lilek vypotí, zapněte troubu na 200 °C a pusťte se do přípravy kuřecích stehen. Maso osolte ze všech stran. V pánvi rozehřejte trochu oleje a maso kůží dolů opékejte na středním až vyšším plameni 7 – 10 minut dozlatova. Pak přendejte (kůží nahoru) na talíř.
3. Lilek osušte papírovou utěrkou a vložte do zapékací mísy. Cuketu nakrájejte na kolečka. Rajčata přepulte. Fazolky zbavte stopek. Cibuli nakrájejte na klínky. Česnek nakrájejte na tenké plátky. Všechnu zeleninu přidejte do mísy k lilku, lehce zakápněte olivovým olejem, osolte a opepřete. Přidejte římský kmín, tymián, rozmarýn a bobkový list. Vše zlehka, ale důkladně promíchejte. 
4. Na zeleninu vyskládejte kousky opečeného masa kůží vzhůru. Vložte do trouby a pečte 45 minut.