Čokoládové kuličky s kešu

Čokoládové kuličky s kešu

30 kuliček

60 minut

Pokud nejste fanoušek komplikovaných druhů cukroví, které stojí spoustu práce i času, bude tento recept to pravé ořechové. Nepečené čokoládové kuličky s kešu a kokosem od foodbloggerky Majdy z profilu Hungry Panda budete mít v mžiku hotové. Jejich výhodou také je, že budou chutnat stejně dobře na Štědrý den i dlouho po něm. 

Suroviny:

400 g kešu oříšků
1,5 lžičky perníkového koření
25 g třtinového cukru
180 g vysokoprocentní čokolády (já jsem použila 70 %)
50 g másla
Strouhaný kokos na obalení kuliček

Postup:

1. V mixéru rozmixujte kešu oříšky na mouku. Mixujte krátce, abychom z nich neměli máslo. Pokud mouka nebude zcela hladká, vůbec to nevadí. 
2. Naopak je to dobře, kousky kešu budou v kuličkách příjemně křupat.
3. Kešu mouku přesuňte do mísy a promíchejte ji se třtinovým cukrem a perníkovým kořením.
4. Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu s máslem.
5. Rozpuštěnou čokoládu s máslem smíchejte s rozmixovanými kešu oříšky.
6. Než čokoláda ztuhne, tvarujte kuličky. Každou kuličku obalte ve strouhaném kokosu.
7. Obalené kuličky dejte ztuhnout do chladničky.