Celozrnná pizza s cuketou a tuňákem

Jeden recept nespočet kombinací… Zdravá pizza, kterou můžete jíst každý týden. Celozrnná mouka vám dodá potřebnou vlákninu, vitamíny a minerály a obložit si ji můžete třeba špenátem, cuketou a tuňákem, tak jako to dělá blogerka Martina Lancingerová. Skvělé a vyvážené jídlo je na světe.
Suroviny:
Těsto:
250 g celozrnné hladké špaldové mouky
větší špetka soli
20 g droždí
špetka cukru
150 ml teplé vody
1-2 lžíce olivového oleje (15 g)
Na obložení:
150 g passaty
1 stroužek česneku
1 rovná lžíce najemno pokrájených bylinek - mix bazalky, tymiánu a oregana
sůl
100 g špenátu
1/2 menší cukety
1 menší červená cibule
120 g tuňáka ve vlastní šťávě
100 g mozzarelly
Postup:
1. Mouku v míse promíchejte se solí. Doprostřed udělejte důlek. V menší misce promíchejte rozdrobené droždí s cukrem a poté vsypte do důlku. Zalijte vlažnou vodou a nechte 15 minut kvasnice pracovat, aby vzešel kvásek.
2. Do mísy přilijte olej a zpracujte těsto. Nechte pod utěrkou hodinu kynout.