Jahodová zmrzlina

Jahodová zmrzlina

 

4 porce

 

2 minuty

Léto bez zmrzliny? Nepředstavitelné! Jahodová patří mezi nejoblíbenější příchutě nejen u dětí. Jahody jsou bohaté na antioxidanty, dodávají tělu železo, snižují krevní tlak a obsahují například více vitaminu C než pomeranč. Mlsáním domácí jahodové zmrzliny se tak vlastně staráte o své zdraví.

Suroviny:

250 g mascarpone

100 g moučkového cukru

250 g mražených jahod

80 ml plnotučného mléka

 

ETA Vital Blend

Postup:

Do nádoby mixéru ETA Vital Blend vložte mascarpone, cukr a jahody. Přilijte polovinu mléka, přikryjte víkem a mixujte na nízké otáčky. Pomalu přidávejte na otáčkách a postupně přilévejte zbylé mléko tak, až dosáhnete kýžené konzistence. Ihned podávejte.