Bezlepkové tuňákové sušenky

Bezlepkové tuňákové sušenky

30 sušenek

7-8 hodin
 

Rybí maso by mělo být nedílnou součástí jídelníčku vašeho čtyřnohého parťáka. Rybí maso dodá pejskovi energii a posílí imunitu. Přidáním spiruliny se obranyschopnosti organismu ještě zvýší. S výrobou takového pamlsku vám pomůže sušička ETA Vital Air II. Poděkují vám i pejsci s potravinovou alergií, jelikož psí zažívání rybí maso skvěle tráví.          

Suroviny:.

160 g tuňáka ve vlastní šťávě bez soli / nebo s nízkým obsahem soli
2 žloutky
1 lžička spiruliny

1/2 mrkve
120 g rýžové mouky

Postup:

1. Tuňáka sceďte a vložte do kuchyňského robota. Přidejte žloutky, spirulinu a rýžovou mouku. 
2. Mrkev oloupejte a nastrouhejte najemno. Přidejte do robota a vypracujte hladké těsto. 
3. Těsto rozválejte na silnější plát a vykrajujte oblíbené tvary. My jsme vybrali kostičky. Vyskládejte je na připravené plechy a sušte v sušičce 7-8 hodin na 55 °C. Vyjměte a nechte vychladnout. Uchovávejte v suchu.