Jde to i bez trouby

Jde to i bez trouby

Voňavý dezert, šťavnatá pečeně, dušená mrkev nebo třeba zapékané brambory, to vše vykouzlíte snadno a kdekoliv pomocí Pečenky od Ety. Redaktorky magazínu Bydlení otestovaly její schopnosti při přípravě skořicových šneků s jablky. Jak multifunkční pečicí hrnec v testu obstál?

Jednoduše, chutně a rychle

Když se naše redakce sešla u šéfredaktorky Lucie, která má nově zrekonstruovanou kuchyň, netušili jsme, že z ní nebudeme skoro nic potřebovat, protože Pečenka zvládne téměř vše sama. My jsme připravili jen domácí kvásek (samozřejmě ho ale můžete koupit), ze kterého jsme pak nechali vykynout nadýchané těsto. Protože jaro bylo ještě v nedohlednu, začali jsme rovnou sladkou tečkou – jablečnými šneky se skořicí – pro zvednutí nálady. A také proto, aby řeč nestála, což ale v případě osazenstva redakce Bydlení moc velký problém nebývá…

Elektrický pečicí hrnec nás zprvu překvapil poměrně malými rozměry, přesto jsme v něm pohodlně upekli moučník pro 6 lidí. Nádoba vysoká 11 cm bohatě stačí i na celé kuře. Směrem nahoru se navíc rozšiřuje, takže můžete počítat s čtvercovým půdorysem 28 × 28 cm. Topné těleso je uloženo ve víku, na kterém najdete i vypínač. Velkou výhodou je nenápadný spínač v držadle, který zajišťuje, že při sejmutí víka z podstavce přestává víko ohřívat. Takže se nestane, že byste Pečenku nechali po sejmutí víka omylem zapnutou.

I přes svou jednoduchost je Pečenka perfektní náhradou klasické elektrické trouby. Přesvědčila nás jak rychlost upečení, tak zlatavá barva, a hlavně vynikající chuť křupavých šneků. Jednoduché používání Pečenky bude výhodou nejen na cestách či chalupách, ale ocení ho například i muži nebo singles či mingles domácnosti.

Hodnocení redakce

+ vaří, dusí, peče, zapéká, a udržuje pokrmy v teplém stavu

+ ideální pro malé byty, na chalupu nebo dovolenou

+ zdravý způsob přípravy potravin

+ tepelně odizolovaná držadla pro bezpečnou manipulaci

+ pracovní nádoba s nepřilnavým povrchem

obtížnější mytí horního dílu, ve kterém je zdroj tepla

Foto: Lukáš Hausenblas