Žampionový krém

Žampionový krém

4 porce

20 minut

ověřený recept

 

Suroviny:

10 kusů velkých žampiónů
750 g vody
150 g mléka
50 g žloutků (přibližně 1 větší žloutek)
100 g smetany na vaření
1 kus bujónu (pro 0,5 l)
50 g hladké mouky
1 čajová lžička soli
1 špetka mletého černého pepře
4 snítka čerstvé petržele

Příslušenství:

sekací nože 
míchací metle 
stěrka

Postup:

1. Do mixovací nádoby vložte sekací nože, poté přidejte očištěné žampiony.
2. Sekejte 5 sek./rychlost 4.
3. Přidejte vodu, mléko, bujón, mouku, sůl, pepř a vařte 12min./100 °C/rychlost 3.
4. Vyjměte sekací nůž a vložte míchací metli.
5. Před koncem dovaření přidejte smetanu, žloutek a petrželku a krátce promíchejte 15 sek./rychlost 8.

ETA TIP: Pokud nechcete používat zeleninovy bujon, doporučujeme použít zeleninový vývar.