Žampionový krém

Žampionový krém

4 porce

20 minut

ověřený recept

 

Suroviny:

10 kusů velkých žampiónů
750 g vody
150 g mléka
50 g žloutků (přibližně 1 větší žloutek)
100 g smetany na vaření
1 kus bujónu (pro 0,5 l)
50 g hladké mouky
1 čajová lžička soli
1 špetka mletého černého pepře
4 snítka čerstvé petržele

Příslušenství:

nože 
metla
stěrka

Postup:

1. Do nádoby vložte nože, poté přidejte 10 očištěných žampionů.
2. Sekejte 5 sek./rychlost 4.
3. Vyjměte nože a vložte metlu. 
4. Přidejte 750 ml vody, 150 g mléka, bujón, 50 g mouky, lžičku soli, špetku pepře a vařte 12min./100 °C/rychlost 3.
5. Přidejte 100 g smetany, žloutek a petrželku a krátce promíchejte 15 sek./rychlost 8.

ETA TIP: Pokud nechcete používat zeleninovy bujon, doporučujeme použít zeleninový vývar.