Vafle se špenátem, mozzarellou a sušenými rajčaty

Ke snídani nebo k večeři? Možná vám slané vafle zachutnají tak, že je s chutí posnídáte a budete se těšit, až si je dáte i k večeři. Kromě mozzarelly jim bude slušet i lahodná ricotta, grilovaná paprika anebo uzený losos. Nebojte se improvizací a můžete si být jisti, že tato snídaně nebo večeře vás jen tak neomrzí.
Suroviny:
Vafle:
100 g špenátu
1 vejce
180 ml mléka (nebo vody)
sůl
½ lžičky najemno nakrájeného tymiánu
140 g hladké mouky (v tomto případě ½ celozrnné špaldové a ½ světlé špaldové mouky)
1/3 lžičky kypřicího prášku do pečiva
20 g najemno nastrouhaného parmezánu
olivový olej na potření vaflovače
K podávání:
1 mozzarella
4-6 kousků sušených rajčat v oleji
piniová semínka
čerstvá bazalka
Postup:
1. Opraný špenát vložte do větší mísy a zalijte vroucí vodou. Jen krátce promíchejte, sceďte a přendejte do ledové vody. Znovu promíchejte, aby se listy rychle zchladily, a pak slijte do cedníku. Špenát vyždímejte a nakrájejte nadrobno.
2. V misce prošlehejte vejce s mlékem. Přidejte nakrájený špenát, špetku soli, tymián, mouku, kypřicí prášek, parmezán a dobře promíchejte.
3. Rozpálený vaflovač lehce potřete olivovým olejem. Těsto nalijte do vaflovače a 10 minut opékejte. Množství těsta vystačí na 4-5 vaflí.
4. Vafle podávejte s natrhanou mozzarellou, sušenými rajčaty pokrájenými na proužky nebo najemno, nasucho opečenými piniovými semínky a čerstvou bazalkou.