Tvarohové knedlíčky obalené v ořechové strouhance se švestkovou omáčkou

Suroviny:
Knedlíky
250 g tvarohu v alobalu
250 g polohrubé mouky
1 vejce
2 lžíce rozpuštěného másla
špetka soli
150 g ořechů
100 g moučkového cukru
Omáčka
200 g švestek
80 g cukru
skořice
badyán
rum
Příslušenství:
metla
nože
mělký parní koš
Postup:
1. Do nádoby vložte nože. Přidejte 150 g ořechů a 100 g cukru.
2. Sekejte 15s / rychlostí 5
3. Směs ořechů a cukru dejte stranou. Do nádoby vložte metlu. Vložte 250 g tvarohu, vejce a 2 lžíce rozpuštěného másla.
4. Šlehejte 20s/ rychlost 3.
5. Přidejte 250 g polohrubé mouky a špetku soli. Šlehejte 20s/ rychlost 3.
6. Nechte 10 minut odpočinout. Poté tvarujte malé knedlíčky.
7. Do čisté nádoby nalijte vodu a nasaďte mělký parní koš.
8. Vařte v páře 10 minut /100°C.
9. Ještě teplé knedlíčky obalujte ve směsi rozsekaných ořechů a cukru.
10. Na omáčku vyloupejte a překrojte švestky.
11. Do nádoby vložte míchací hák, vložte švestky a vařte s 80 g cukru a kořením.
12. Vařte 20minut /100°C/ rychlost 1.
13. Vyjměte míchací hák z nádoby a vložte nože. Povařené švestky rozsekejte.
14. Sekejte 10s/rychlost 4 .
15. Přidejte rum podle chuti.