Thajské kari s kokosovým mlékem

Thajské kari s kokosovým mlékem

4 porce

30 minut

ověřený recept

 

Suroviny:

1 polévková lžíce kari pasty
1 plechovka kokosového mléka
600 gramů kuřecích prsou
200 gramů pórku
2 kusy červené papriky
1/2 svazek bazalky
1 polévková lžíce cukru
4 polévková lžíce sójové omáčky
pepř a sůl, dle chuti

Příslušenství:

sekací nože
míchací metle
stěrka

Postup:

1. Do mixovací nádoby nasaďte sekací nože.
2. Poté vložte bazalku a sekejte 10 sek. / rychlost 6.
3. Bazalku přendejte do misky a odložte stranou.
4. Do mixovacího hrnce nasaďte metličku a přilejte kokosové mléko.
5. Vařte na 100 °C/ 3 min / rychlost 1.
6. Ke kokosovému mléku vložte kari pastu a míchejte 10 sek. / rychlost 3.
7. Nakrájejte kuře na kousky, poté kousky opepřete a osolte.
8. Nakrájené kousky vložte do směsi kokosového mléka a kari pasty.
9. Vařte 7min. / 100 °C / rychlost 1.
10. Nakrájejte pórek na kolečka a papriku na plátky.
11. Přidejte do hrnce a vařte 2 min / 90 °C / rychlost 2.
12. Přidejte cukr, sójovou omáčku, sůl, pepř a vařte 10min / 90 °C / rychlost 1.
13. Nakonec vmíchejte bazalku..

ETA TIP: Do kari můžeme přidat chilly, koriandr, místo klasické bazalky lze použít thajskou bazalku, ale je složitější s dostupností.