Vajíčka plněná ricottou

Vajíčka plněná ricottou

10 kusů

15 minut

Vejce jsou symbolem jara, Velikonoc a zrození nového života. Dopřejte si je v jejich plněné podobě, která udělá dojem i na vaše sváteční hosty. Ricotta žloutek příjemně odlehčí, a tak vám po konzumaci téhle delikatesy nebude zbytečně těžko.

 

Suroviny:

5 vajec uvařených natvrdo
2 lžičky nasekané pažitky
2 lžíce ricotty
1 lžička mleté sladké papriky
sůl a pepř

Postup:

  1. Uvařená a vychladlá vejce oloupejte, podélně je rozřízněte a opatrně vyjměte žloutek.

  2. Žloutky v misce rozmačkejte vidličkou a smíchejte je s nasekanou pažitkou, ricottou, paprikou, pepřem a solí.

  3. Směsí pak naplňte připravené bílky. Snadno to lze lžičkou, reprezentativnějšího výsledku však dosáhnete cukrářskou plničkou. Plněná vejce ihned konzumujte nebo je uložte do lednice. 

ETA TIP: Bylinky pohodlně nasekáte pomocí přídavného sekáčku na mixér ETA Gratus nebo v sekáčku ETA Basto

 

Vajíčka plněná ricottou

Převzato z Fitrecepty.info.