Vajíčka plněná ricottou

Vejce jsou symbolem jara, Velikonoc a zrození nového života. Dopřejte si je v jejich plněné podobě, která udělá dojem i na vaše sváteční hosty. Ricotta žloutek příjemně odlehčí, a tak vám po konzumaci téhle delikatesy nebude zbytečně těžko.
Suroviny:
5 vajec uvařených natvrdo
2 lžičky nasekané pažitky
2 lžíce ricotty
1 lžička mleté sladké papriky
sůl a pepř
Postup:
- Uvařená a vychladlá vejce oloupejte, podélně je rozřízněte a opatrně vyjměte žloutek.
- Žloutky v misce rozmačkejte vidličkou a smíchejte je s nasekanou pažitkou, ricottou, paprikou, pepřem a solí.
- Směsí pak naplňte připravené bílky. Snadno to lze lžičkou, reprezentativnějšího výsledku však dosáhnete cukrářskou plničkou. Plněná vejce ihned konzumujte nebo je uložte do lednice.
ETA TIP: Bylinky pohodlně nasekáte pomocí přídavného sekáčku na mixér ETA Gratus nebo v sekáčku ETA Basto.
Převzato z Fitrecepty.info.