Jahodový crumble s kokosovou drobenkou

Jahodový crumble s kokosovou drobenkou

4 porce

 

40 minut

 

Slaďoučká vrstva jahod skrytá pod křupavou drobenkou s neodolatelnou vůní kokosu – zabořit lžičku do tohoto skvostného dezertu je slast, kterou nelze slovy popsat. Nezbývá vám tak nic jiného než jej podle osvědčeného receptu Tamary Adamčíkové vyzkoušet. S kopečkem vanilkové zmrzliny se jistě stane stálicí vašeho letního hodování.  

 

Suroviny:

Náplň:  
600 g čerstvých jahod
40 g třtinového cukru  
40 g kukuřičného škrobu  
šťáva z 1/2 citrónu 
20 g vanilkového cukru  

Drobenka:  
100 g másla
120 g strouhaného kokosu   
100 g hladké mouky  
130 g třtinového cukru  
5 g skořice  
5 g soli 

máslo na vymazání formy

 Postup:

  1. Troubu předehřejte na 200 °C, formu nebo zapékací misku vymažte máslem.

  2. Jahody očistěte a nakrájejte na poloviny. Dobře je promíchejte s oba druhy cukru, škrobem a citrónovou šťávou.

  3. Drobenkové těsto zpracujte pomocí multifunkčního kuchyňského robota – do mísy vložte všechny suroviny na drobenku a nechejte je mísicí metlou důkladně promísit.

  4. Formu naplňte jahodou směsí a následně ji rovnoměrně zasypte drobenkou.

  5. Pečte 20–25 minut a podávejte ještě teplé, nejlépe s vanilkovou zmrzlinou nebo šlehačkou.

 

JAHODOVÝ CRUMBLE S KOKOSOVOU DROBENKOU