Cizrnové sušenky s proteinem

Cizrnové sušenky s proteinem

8 kusů

 

25 minut

 

Připravte si výživné sušenky plné rostlinných bílkovin. Díky banánu, proteinu a javorovému sirupu byste v nich chuť cizrny hledali marně. Navíc spolehlivě zasytí, zaženou chuť na sladké a dodají živiny.

 

Suroviny:

200 g vařené či konzervované cizrny
40 g veganského vanilkového proteinu
1 zralý banán
½ sáčku kypřícího prášku bez fosfátů
2 lžíce javorového sirupu či medu
špetka soli
30 g hořké čokolády nalámané na malé kousky

 Postup:

  1. Troubu předehřejte na 180 °C a plech vyložte pečicím papírem.   

  2. Všechny suroviny kromě čokolády rozmixujte na hladkou hmotu. Následně lžící vmíchejte kousky čokolády.    

  3. Opatrně tvarujte stejně velké placičky a pokládejte je na přichystaný plech. Pečte do ztuhnutí a zezlátnutí asi 15 minut. 

ETA TIP: Proteinový prášek, který hmotu zahustí a mírně osladí, můžete nahradit rozemletými ovesnými vločkami a trochou BIO vanilkového cukru.

 

Cizrnové sušenky