Brambory s chorizem

Tento pokrm inspirovaný španělskou kuchyní rozhodně není žádný „suchar“, který sotva klouže do krku. Měkký sýr s jogurtem zajistí krémovou konzistenci, chorizo klobáska se zase postará o výraznou chuť dotaženou k dokonalosti typicky středomořským kořením.
Suroviny:
1 lžíce olivového oleje
1 velká cibule nakrájená na kostičky
3 stroužky česneku (prolisované)
6 velkých brambor nakrájených na kostky
1 klobása chorizo nakrájená na kolečka
4 plátky slaniny nakrájené na kostky
3 lžíce sušeného rozmarýnu
3 lžíce sušené bazalky
sůl, pepř dle chuti
200 ml zeleninového vývaru
250 g měkkého sýra
2 lžíce řeckého jogurtu
multifunkční tlakový hrnec ETA Tauro
Postup:
- Zapněte program Vaření bez víka. V hrnci rozehřejte olej a orestujte na něm cibuli a česnek, dokud cibule nezměkne. Přidejte nakrájené brambory, chorizo i slaninu a ještě chvíli opékejte. V případě potřeby podlijte olejem.
- Vypněte program Vaření bez víka. Přidejte rozmarýn, bazalku, osolte a opepřete. Zalijte vývarem a promíchejte. Zapněte program Tlakové vaření na 5 minut. Po skončení programu stiskněte tlačítko STOP, odpusťte páru a otevřete víko.
- Měkký sýr promíchejte s řeckým jogurtem, můžete ochutit čerstvými bylinkami. Přidejte k bramborám a podávejte.