Bramborový guláš Coddle

Bramborový guláš Coddle

4 porce

40 minut

Recepty z jednoho hrnce jsou oblíbené napříč zeměmi celého světa. Minimum špinavého nádobí a nenáročná příprava, která však nijak neubírá na výsledné chuti, jsou přesně ty důvody, proč patří „jednohrncové“ pokrmy k našim oblíbeným stálicím. Vyzkoušejte třeba Coddle – chutný bramborový guláš inspirovaný irskou kuchyní, který v multifunkčním tlakovém hrnci připravíte dřív než za třičtvrtěhodinku. 

 

Suroviny:

150 g slaniny nakrájené na kostičky
2 větší uzené klobásky nakrájené na kolečka
1 kg brambor nakrájených na kostky
1 cibule nakrájená na kolečka
1 mrkev nakrájená na kolečka
4 stroužky česneku (prolisované) 
500 ml hovězího nebo kuřecího vývaru
pepř dle chuti
sekaná petrželka 

multifunkční tlakový hrnec ETA Tauro

Postup:

  1. Zapněte hrnec na program Vaření bez víka, vhoďte do něj slaninu a chvíli opékejte, poté přidejte i klobásy. Opékejte do doby, než bude slanina vypražená a klobásky opečené ze všech stran do hněda. Poté vypněte program Vaření bez víka. 

  2. Do hrnce přidejte brambory, cibuli, mrkev, česnek a přilejte vývar. Opepřete. Solit nemusíte díky slanině a klobáskám. Nastavte program Tlakové vaření na dobu 20 minut. Po skončení programu stiskněte tlačítko STOP a odpusťte páru. Coddle podávejte s čerstvou petrželkou.

 

Bramborový guláš Coddle