Rajčatový krém

Rajčatový krém

4 porce

27 minut

ověřený recept

 

Suroviny:

1 stroužek česneku
1 kus cibule, cca 50 g
30 g másla
700 g rajčat
70 g rajčatového protlaku
1 čajová lžička bylinkové soli
1 čajová lžička cukru
1 čajová lžička pizza koření, můžete nahradit oreganem a tymiánem
500 g vody
1 kostka hovězího vývaru nebo zeleninového vývaru
100 g žloutků
2 - 4 posekaných lístků bazalky
4 kusy čerstvé, posekané petržele

Příslušenství:

sekací nože 
stěrka

Postup:

1. Do mixovací nádoby vložte česnek a cibuli a sekejte 5 sek./rychlost 5.
2. Stáhněte boky do středu hrnce. Přidejte máslo a poduste 3 min./100 °C/rychlost 2.
3. Přidejte rajčata, rajčatový protlak, bylinkovou sůl, cukr, pizza koření a posekejte na drobno 5 sek./rychlost 5.
4. Přidejte vodu a kostku vývaru a vařte 10 min./100 °C/rychlost 2.
5. Přidejte sladkou smetanu, bazalku, petrželku a rozmixujte 30 sek./rychlost 8.      

ETA TIP: Doporučujeme polévku podávat s parmazánovým chipsem, zakysanou smetanou. bazalkovým olejem.