Svatomartinské rohlíčky

Suroviny:
500 g polohrubé mouky
250 g změklého másla
200 g smetany
1 žloutek
špetka soli
vejce na potření
Náplň
200 g mletých vlašských ořechů
200 g moučkového cukru
1 bílek
Příslušenství:
Metla
Postup:
1. Do nádoby vložte metlu.
2. Přidejte 200 g mletých ořechů, 200 g moučkového cukru a 1 bílek.
3. Šlehejte 15 sekund/ rychlost 2.
4. Náplň dejte stranou.
5. Do čisté nádoby vložte metlu.
6. Přidejte 500 g mouky, 250 g másla, 200 g smetany, 1 žloutek a špetku soli.
7. Šlehejte 30 sekund/ rychlost 2.
8. Prohněťte v rukou a dejte těsto na 30 minut do lednice.
9. Těsto rozdělte na tři díly. Jednotlivé díly rozválejte a rozkrojte na 12 stejných dílů.
10. Vložte náplň a zabalte do malých rohlíčků.
11. Přendejte na plech a potřete rozšlehaným vejcem a dejte péct na 20 min na 180 °C