Segedínský guláš

Segedínský guláš

4 porce

2 hodiny 10 minut

ověřený recept

 

Suroviny:

500 g vepřové plece 
1 cibule 
30 g sádla 
4 polévkové lžíce červené papriky 
1 čajová lžička kmínu 
1300 ml vody
200 ml smetany 33 % nebo zakysanou smetanu  
2 polévkové lžíce hladké mouky 
sůl
pepře

Příslušenství:

sekací nože
varný koš

Postup:

1. Do mixovací nádoby vložte vložte sekací nože.
2. Přidejte rozpůlenou cibuli.
3. Sekejte 10 sec / rychlostí 4.
4. Stáhněte stěrkou do středu.
5. Přidejte sádlo.
6. Restujte 10 min / 120 °C / rychlostí 1.
7. Přidejte červenou papriku, kmín.
8. Restujte 2 min / 120 °C / rychlostí 2.
9. Vyjměte sekací nože a vložte varný koš.
10. Nakrájejte na kousky maso, osolte a opepřete.
11. Maso vložte do varného koše.
12. Nalejte 1300 ml vody.
13. Vařte 90 min / 120 °C / rychlostí 1.
14. Dle potřeby doplňte vodu.
15. Vyjměte varný koš s masem a dejte stranou.
16. Vložte sekací nože.
17. Vložte zelí.
18. Vařte 5 min / 120 °C / rychlostí 1.
19. Nalejte smetanu s rozmíchanou hladkou moukou.
20. Vařte 10 min / 120 °C / rychlostí 2.
21. Před dokončením vložte maso na prohřátí.