Salát z červené řepy

Salát z červené řepy

4 porce

23 minut

ověřený recept

 

Suroviny:

350 g červené řepy             
1 jablko                           
hrst loupaných mandlí nebo vlašských ořechů         
100 g smetanového jogurtu       
1 lžíce olivového oleje      
sůl, pepř                              
šťáva z 1/2 citronu

Příslušenství:

mixovací nože
metlička
stěrka

Postup:

1. Do mixovací nádoby vložte mixovací nože. Poté vložte mandle nebo vlašské ořechy a mixujte 1-2 sek./rychlost turbo.
2. Červenou řepu oloupejte a rozkrojte na větší kusy, dáme do košíčku. Do hrnce dejte 500 ml vody, přidejte 1/2 lžičky soli, vložte košík s červenou řepou a vařte. 20 min, 100 stupňů, rychlost 2. Po uvaření košík vyjměte a nechejte řepu zchladnout.
3. Vložte rozkrojenou řepu a nakrájené jablko a mixujte 8 sek./rychl. č. 6.
4. Do mixovací nádoby dejte metličku. Přidejte citronovou šťávu, ořechy, jogurt, olej a pepř a míchejte 10 sek./rychlost č. 3. 

ETA TIP: Namísto jablka můžete použít tvrdší hrušku.