Rizoto s parmezánem

Suroviny:
50 g parmezánu
1 ks šalotky
80 g másla
lžička olivového oleje
320 g rýže Arborio
200 ml suchého vína
500 ml vývaru nebo zeleninový bujon
dle chuti sůl
Příslušenství:
sekací nože
stěrka
Postup:
1. Do mixovací nádoby vložte sekací nože.
2. Přidejte parmezán na kostičky.
3. Sekejte 10 sek. / rychlostí 10.
4. Dejte stranou.
5. Do mixovací nádoby vložte šalotku.
6. Stáhněte do středu.
7. Sekejte 8 sek. / rychlostí 5.
8. Přidejte 40 g másla a olivový olej.
9. Restujte 3 min. / 120 °C / rychlostí 1.
10. Přidejte rýži.
11. Restujte 3 min. / 120 °C / rychlostí 1.
12. Nalijte víno.
13. Vařte 4 min. / 120 °C / rychlostí 1.
14. Vlijte vývar nebo vodu.
15. Vařte 12 min. / 100 °C / rychlostí 1.
16. Vložte parmazán a máslo.
17. Vařte 1 min. / 100 °C / rychlostí 2.
ETA TIP: Rizoto osolte az nakonec. Parmazán je sám o sobě dost slaný a to i v případě použití kostky.