Rizoto s kari a mrkví

Suroviny:
100 g rýže
2 ks červené cibule
2 stroužky česneku
300 g mrkve (nakrájené na kousky)
1 čajová lžička kari
4 špetky kmínu
20 g oleje
450 g horkého zeleninového vývaru
150 g rajčat
50 g čerstvého sýru
2 čajové lžičky citrónové šťávy
sůl, pepř
Příslušenství:
mixovací nože
metlička
stěrka
Postup:
1. Do hrnce nasaďte mixovací nože, dejte česnek, rozčtvrcenou cibuli, mrkev a nasekejte 8 sek./rychlost 5.
2. Vyměňte nože za metličku, přidejte rýži, koření a olej a poduste 5 min./100°C/rychlost 1.
3. Přidejte horký zeleninový vývar a rajčata a povařte 22 min./100°C/rychlost 1.
4. Přidejte čerstvý sýr, citrónovou šťávu, sůl a pepř, zamíchejte 10 sek./rychlost 3 a nechte krátce odstát.
ETA TIP: Použijte nejlépe rýži na rizoto.