Rizoto s kari a mrkví

Rizoto s kari a mrkví

2 porce

30 minut

ověřený recept

 

Suroviny:

100 g rýže                                                   
2 ks červené cibule                                     
2 stroužky česneku                                     
300 g mrkve (nakrájené na kousky)                                   
1 čajová lžička kari                                     
4 špetky kmínu                                       
20 g oleje                                               
450 g horkého zeleninového vývaru      
150 g rajčat                                             
50 g čerstvého sýru                               
2 čajové lžičky citrónové šťávy                                      
sůl, pepř

Příslušenství:

mixovací nože
metlička
stěrka

Postup:

1. Do hrnce nasaďte mixovací nože, dejte česnek, rozčtvrcenou cibuli, mrkev a nasekejte 8 sek./rychlost 5.
2. Vyměňte nože za metličku, přidejte rýži, koření a olej a poduste 5 min./100°C/rychlost 1.
3. Přidejte horký zeleninový vývar a rajčata a povařte 22 min./100°C/rychlost 1.
4. Přidejte čerstvý sýr, citrónovou šťávu, sůl a pepř, zamíchejte 10 sek./rychlost 3 a nechte krátce odstát.

ETA TIP: Použijte nejlépe rýži na rizoto.