Kuřecí špízy v jogurtové marinádě se salátem s cizrnou

Kuřecí špízy v jogurtové marinádě se salátem s cizrnou

3 - 4 porce

60 minut

Maso naložené v jogurtové marinádě je vždy skvělou volbou. Bude krásně křehké a doslova se rozplývat na jazyku. Pojďme se v tomto receptu od Martiny Lacingerové podívat, jak si takto připravit kuřecí špízy. Ukuchtíme si k nim i lehký salát s cizrnou, který stejně tak, jako naložené maso, nenechá vaše chuťové pohárky spát.

Suroviny:

3 kuřecí prsa – celkem asi 750 g
Marináda:
100 g hustého bílého jogurtu
1 lžíce olivového oleje
2 lžičky bramborového škrobu
1 lžíce rajského protlaku
1 lžička mleté uzené papriky
1 lžička mletého římského kmínu
1 lžička čerstvého tymiánu, najemno pokrájeného
1 stroužek česneku
Sůl
Čerstvě mletý pepř

Salát:
1 římský salát
1 okurka
2 hrsti cherry rajčátek
1 menší červená cibule
200 g uvařené cizrny
Čerstvý koriandr
1 lžíce bílého sezamu
1 lžíce černého sezamu

 

Dresink:
3 lžíce olivového oleje
1 – 2 lžíce citronové šťávy
Sůl
Čerstvě mletý pepř 

Postup:

1. Maso nakrájejte na kostky o velikosti asi 3 – 4 cm.
2. Ve větší míse promíchejte ingredience na marinádu a maso do ní obalte. Můžete nechat marinovat přes noc v lednici.
3. Maso napíchejte na jehly nebo špejle a položte na plech vyložený pečicím papírem. Pečte při 200 °C (horkovzduch) 25 – 30 minut.
4. Poté na krátkou chvíli dopečte pod grilem, aby maso získalo tu správnou barvu – bude stačit 3 – 5 minut.
5. Římský salát nakrájejte nebo natrhejte na malé kousky. Okurku nakrájejte na slabá kolečka a cherry rajčata přepulte. Cibuli nakrájejte na tenké půlměsíčky.

6. V míse promíchejte zeleninu s cizrnou a lístky koriandru (můžete je překrájet nadrobno).
7. V mističce prošlehejte ingredience na dresink a těsně před podáváním jím salát ochuťte. Dresink vmíchejte do salátu spolu se sezamovými semínky.