Pražma v solné krustě

Pražma v solné krustě

4 porce

32 minut

ověřený recept

 

Suroviny:

1 pražma, očištěná, vykuchaná, 800-1000 g
1000 g vody
olivového oleje dle chuti
1 citrón
1 kg soli

Příslušenství:

mísa pro vaření v páře

Postup:

1. Do mixovací nádoby vlijte vodu.
2. Do nádoby určenou pro vaření v páře vložte část hrubozrnné soli a na to položte pražmu. 
3. Zasypte rybu zbytkem soli.
4. Vložte nádobu na mixovací hrnec.
5. Vařte v páře 25 minut.
6. Po dokončení programu nechte rybu ještě chvíli chladnout.
7. Poté opatrně rozbijte solnou krustu.

ETA TIP: K pražmě doporučujeme podávat čerstvou zeleninu a čerstvé pečivo.