Piškotové těsto

Suroviny:
3 vejce, žloutky a bílky zvlášť
1 balíček vanilkového cukru
80 g krupicového cukru
100 g hladké mouky
1 lžička kypřicího prášku do pečiva
50 g rostlinného oleje
Olej a mouku na vysypání formy
Příslušenství:
metla
stěrka
Postup:
1. Do nádoby vložte metlu. Přidejte 3 bílky a 80 g cukru. Šlehejte.
3. Šlehejte 6 min / rychlostí 4.
4. Bílky odložte stranou. Do čisté nádoby vložte 3 žloutky a vanilkový cukr. Vyšlehejte do pěny.
5. Šlehejte 5 min / rychlostí 4.
6. Přidejte 100 g prosáté mouky, 50 g oleje a lžičku kypřícího prášku. Vyšlehejte.
7. Šlehejte 15 sec / rychlostí 4.
8. Stěrkou opatrně po částech vmíchejte vyšlehaný sníh. Těsto přelejte do vymazané a vysypané formy.
9. Pečte v troubě na 160 °C / cca 20 min - dokud piškot nezrůžoví a nezačne se odchlipovat od stran. Použijte popřípadě špejli.