Paštika z kuřecích jater

Paštika z kuřecích jater

2 misky

50 minut

ověřený recept

 

Suroviny:

40 g loupaných mandlí
50 g brusinek, sušených
130 g cibule, napůl
4 stroužky česneku
150 g másla
500 g kuřecích jater, očištěných
1 čajová lžička čerstvého tymiánu
1 čajová lžička čerstvého rozmarýnu
¼ čajová lžička pepře, černého, čerstvě umletého
150 g smetany, min. 30% tuku
3 polévkové lžíce olivového oleje
3 čajové lžičky brusinkového džemu
½ čajové lžičky soli

Příslušenství:

nože
stěrka

Postup:

1. Do nádoby vložte nože. Vložte 40 g mandlí a 50 g sušených brusinek.
2. Sekejte 5s / rychlostí 6 
3. Dejte stranou. Vložte 130 g cibule a 4 stroužky česneku. 
4. Sekejte 10 s / rychlostí 5. 
5. Stáhněte směs stěrkou do středu, přidejte 3 lžíce oleje a restujte. 
6. Restujte 8 min / 120 °C / 1.
7. Přidejte 500 g očištěných jater, tymián, rozmarýn a pepř.
8. Restujte 12 min / 120 °C / 1.
9. Přidejte 100 g smetany.
10. Vařte 5 min / 100 °C / rychlost 1.
11. Přidejte 3 lžíce brusinkového džemu. 
12. Míchejte 10 s / rychlostí 3.
13. Paštiku nechte vychladnout 10-15 minut. Následně přidejte 150 g másla, 50 g smetany a sůl. 
14. Mixujte 10 s / rychlostí 6. 
15. Přidejte rozmixované brusinky a mandle.
16. Mixujte 10 s / rychlostí 2.