Nudle s kari čočkou

Suroviny:
300 g zelených nudlí, například tagliatelle
2 stroužky česneku
1 ks jablka, nakyslé (100 g), rozčtvrcené
1 ks zázvoru, velikosti lískového oříšku, na tenké plátky
1 ks střední cibule, přepůlené
20 g olej
1 polévková lžíce kari
1 čajová lžička kmínu
1 čajová lžička koriandru, mletého
1 plechovka sterilované čočky (400 g)
120 g smetana
sůl, pepř
Příslušenství:
mixovací nože
metlička
stěrka
Postup:
1. Nudle uvařte al dente podle návodu na obalu a mezitím si můžete připravit čočkovou omáčku.
2. Do mixovací nádoby dejte česnek, jablko, zázvor a cibule a rozmělněte 6 sek./rychlost 5 (10 sek./rychlost 4).
3. Přidejte olej a poduste 4 min./100°C/rychlost 2.
4. Do mixovací nádoby přidejte koření, sůl, pepř a čočku i s nálevem a povařte 6 min./100°C/rychlost 1.
5. Přidejte smetanu, povařte 6 min./100°C/rychlost 1.
6. Čočku smíchejte s čerstvě uvařenými nudlemi a ihned podávejte.