Moravská paštika
.jpg)
Suroviny:
700 g vody
300 g hovězího masa (např. přední nebo kližky)
500 g vepřového kolena, bez kosti
150 g zeleniny - celer, mrkev, petržel
30 g cibule
5 stroužků česneku
bobkový list
20 g vegety
černý pepř, celý pár kuliček
0,25 čajové lžičky soli
nové koření pár kuliček
50 g staršího pečiva, namočeného ve vývaru
2 ks vejce
300 g vývaru
1 čajová lžička muškátového oříšku
1 čajová lžička mletého pepře
Příslušenství:
varoma mísa
Postup:
1. Do mixovací mísy nalijte vodu.
2. Nasaďte napařovací mísu a do ní vložte na malé kousky nakrájené hovězí i vepřové maso, zeleninu, cibuli, česnek a bobkový list. Přikryjte víkem a vařte na páře 60 min./stupeň 1.
3. Po uvaření vylijte vodu z mixovací nádoby (ponechejte si ji jako vývar k namočení pečiva), vyndejte bobkový list a všechny ostatní suroviny, které jste připravovali v napařovacím košíku, vložte je do mixovací nádoby a sekejte 50 sek./rychlost č. 8.
4. Přidejte zbylé suroviny a mixujte 1 min./rychlost č. 6.
5. Hmotu vložte do předem vymaštěné a strouhankou vysypané formy.
6. Pečte v troubě 1,5 hod./170-200°C (teplota se odvíjí dle typu trouby).