Moravská paštika

Moravská paštika

6 porcí

2,5 hodiny

ověřený recept

 

Suroviny:

700 g vody             
300 g hovězího masa (např. přední nebo kližky)                        
500 g vepřového kolena, bez kosti                           
150 g zeleniny - celer, mrkev, petržel 
30 g cibule                    
5 stroužků česneku    
bobkový list               
20 g vegety            
černý pepř, celý pár kuliček                             
0,25 čajové lžičky soli                                     
nové koření pár kuliček                             
50 g staršího pečiva, namočeného ve vývaru 
2 ks vejce                         
300 g vývaru                    
1 čajová lžička muškátového oříšku        
1 čajová lžička mletého pepře

Příslušenství:

varoma mísa

Postup:

1. Do mixovací mísy nalijte vodu.
2. Nasaďte napařovací mísu a do ní vložte na malé kousky nakrájené hovězí i vepřové maso, zeleninu, cibuli, česnek a bobkový list. Přikryjte víkem a vařte na páře 60 min./stupeň 1.
3. Po uvaření vylijte vodu z mixovací nádoby (ponechejte si ji jako vývar k namočení pečiva), vyndejte bobkový list a všechny ostatní suroviny, které jste připravovali v napařovacím košíku, vložte je do mixovací nádoby a sekejte 50 sek./rychlost č. 8.
4. Přidejte zbylé suroviny a mixujte 1 min./rychlost č. 6.
5. Hmotu vložte do předem vymaštěné a strouhankou vysypané formy.
6. Pečte v troubě 1,5 hod./170-200°C (teplota se odvíjí dle typu trouby).