Kynutý knedlík

Suroviny:
20 g čerstvého droždí
150 ml mléka v pokojové teplotě
1 lžička cukru
1 vejce
320 g polohrubé mouky
1 lžička soli
1 lžíce oleje na vymazání parního koše
1 l vody
Příslušenství:
metla
mělký parní koše
Postup:
1. Do nádoby vložte metlu.
2. Přidejte 20 g čerstvého droždí, lžičku cukru a 150 ml mléka.
3. Míchejte 2 minuty / 37 °C / rychlost 2.
4. Nechte 7 minut odpočívat a vzejít kvásek. Poté přidejte 320 g mouky, 1 vejce a lžičku soli.
5. Nechte těsto hníst 3 minuty, pokud je těsto stále moc tuhé, dopracujte ručně.
6. Připravte si mělký parní koš a vymažte ho olejem. Vyjměte těsto a vytvarujte ho do tvaru knedlíku. Vložte jej do napařovací nádoby, přikryjte ho, nechte nakynout cca 40 minut.
7. Nalejte 1 l vody do varné nádoby. Nasaďte nádobu s vykynutým knedlíkem a nechte pod víkem vařit v páře 20-25 minut.
8. Po skončení programu propíchněte knedlík na více místech.